20 Aug, 2018

Veckans materbjudanden - v34

Efter några relativt starka veckor med bra erbjudanden misstänker jag att ni precis som vi har frysen proppfull med kyckling, revben, nötfärs och hamburgerbröd. Så det är ingen direkt katastrof att det kom en i mitt tycke lite svagare vecka. Man sitter ju och drömmer om lax för en bra bit under 100 kr per kg, men det verkar stanna vid en dröm.

Följande tycker jag sticker ut den här veckan.

Willys
Kycklingklubba 1 kg 10 kr
Panerad flundra 400 gram 29,90 kr
Kylda såser 2 för 22 kr
Potatisgratang 800 gram 19,90 kr

Coop
Kaffe Gevalia 20 kr
Tomater 12 kr/kg
Nötfärs 59,90 kr/kg
Hushållsost 49,90 kr/kg
Blomkål 15 kr/kg

ICA, Citygross, LIDL och Ö&B - inget att rapportera som är värt en omväg den här veckan.

Påminner återigen att listan är en bruttolista med förslag. Vill man lägga några timmar på att göra egen potatisgratäng så blir det säkert billigare och kanske även godare, men smaken är som baken och jag tycker de kylda från butik är riktigt bra. Förra veckan när jag tipsade om Frisco hamburgerbröd var det någon som tyckte vanliga frallor för 1 kr styck fungerade bra som hamburgerbröd. Det är ju toppen om man tycker det. Men varken listan eller mitt liv bygger på att leva så billigt som det bara går, utan att få så mycket värde som möjligt för pengarna. 

Jag vet att jag profilerat mig lite som en supersparare och att jag under några år levde väldigt billigt. Jag åt medhavd middag på hotellrummet några gånger på jobbresan för att kunna spara traktamentet och det händer att jag plockar upp pant ur soprummet när jag är där och slänger något. Men när man läser på andra bloggar eller Twitter så får jag ofta känslan att jag har blivit exemplet som ligger top of mind för någon väldigt sparsam, trots att det finns många som är flera resor bättre än mig på att hålla nere kostnaderna. Senast förra veckan såg jag en diskussion som blossade upp med hänvisning till Sparos gamla inlägg där han byggt ett vardagsrumsbord av pallkragar. Det var några i den följande diskussionen som inte köpt nya möbler sen början av 2000 talet och liknande. Vi har däremot köpt köksbord, stolar, säng, soffa och soffbord sen 2015. Är nog mest beroende (tack vare) min fru, men jag kan garantera att ett soffbord av pallkragar inte skulle vara aktuellt hemma hos oss.

Härlig vecka framför oss. Min bok släpptes idag i bokhandeln, #uppesittarkväll på torsdag, lön på fredag (där jag får köpa aktier för min frus lön) och en ny spännande fredagsintervju. På återseende inom kort med andra ord!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.