23 Aug, 2018

Portföljen - uppdaterad

Uppdaterad:
21 Feb, 2023

 

Portföljuppdatering

På grund av flytt av bloggen och många åtagande i det verkliga livet har vi tyvärr försummat att uppdatera portföljen här på bloggen men nu har vi äntligen fått tummen ur och fixat det. Det är lite nya bolag som letat sig in i portföljen och vi har delvis fyllt på ibland annat Swedbank, SCA och Investor. Vidare har vissa bolag växt sig större medan andra (HM) krympt ihop likt ett vinterbadande kön ;). Den trogna läsaren ser också att Leovegas faktiskt tagits in som en liten swing-chansning. Vi köper dippen i ett av sektbolagen helt enkelt. Vi får se om de snackas upp under hösten.

Snedfördelad portfölj

Som ni ser är portföljen en aning snedfördelad. Svolder har gått alldeles för bra och vi tycker alldeles för bra om dem för att släppa dem. Inga försäljningar av Svolder sker utan vi ökar främst i andra aktier för att jämna ut portföljen.

IPO-portföljen

När Aktiepappa flyttade alla sina innehav till Avanza fanns det några IPO:er som redan var tecknade men inga pengar hade dragits från kontot då det ännu inte avgjorts vem som skulle få tilldelning. Dessa pengar blev kvar i depån hos Nordnet i maj 2016 var 27.000 eller 28.000 kr om jag minns rätt. Sedan dess har de växt till 84.000 kr bara genom att delta i IPO:er. En lika rolig sysselsättning som bra utveckling.

 

Läs mer om Portföljbolagen

Resurs Holding

Holmen

Svolder

Skistar

SCA

Investor

IPO-portföljen

 

Bolagsportfölj

Förutom de här innehaven har Aktiepappa ett aktiebolag där det ligger ytterligare 2.600.000 kr som förvaltas enligt principen ”byrålådan”. Där i ligger det bara ett fåtal bolag, samtliga med hyfsad utdelning; Svolder, Investor, HM, SEB, Ericsson och Volvo. De enda köpen som görs här i nuläget är utdelningar som återinvesteras. Senast blev det köp i Dedicare och Nobina. Dedicare var en dålig affär medan Nobina var en bra affär. Båda delar ut för mycket för sitt eget bästa.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.