26 Aug, 2018

Veckans bästa blogginlägg!

 

 

Ytterligare en vecka ha passerat och bloggvärlden har inte legat på latsidan. Vi har läst riktigt många bra inlägg:

Utdelningsseglaren har börjat "nedräkningen" genom att plocka ut pengar ur portföljen för att leva. Ett stort steg för alla som sparar och investerar i aktier. Speciellt om man hållit på så pass länge som seglaren gjort. 10 års sparande ska börja omvandlas till lön.

Miljonär innan 30 fortsätter med sina fredagsintervjuer och i veckan har han intervjuat Mattias Weinhandl och det visar sig att Mattias inte bara är (var) en duktig hockeyspelare, han är även en klok investerare med en bas i globarla indexfonder och lite krydda i noterade och onoterade aktier. Riktigt kul läsning och jag noterar att hockeyspelare verkar ha lite bättre koll på investeringar än de fotbollsspelare som jag träffar på emellanåt. Kanske har det med de demografiska skillnaderna mellan dessa båda sporter att göra, vad vet jag. 

Åttonde underverket har nått en viktig symoblisk milstolpe och kan numera titulera sig miljonär. Vi gratulerar!

En av veckans snackisar har varit Avanza som har introducerat en ny globalfond. Inget nytt med det tänker ni kanske. Men detta är en riktig prisvärd sådan med endast 0,1 % i avgift. Detta är en riktigt trevlig bas i vilket sparande som helst. Petrusko har skrivit ett riktigt bra inlägg om denna.

Själva har vi varit på resande fot och faktiskt försakat bloggen en aning men vi är tydliga med oss själva att det här med blogg ska vara roligt i första hand och det får inte bli krav och tvång för då tappar hela grejen sin charm. Men vi har såklart ändå skrivit ett par inlägg. Bland annat har vi uppdaterat vår portfölj här på bloggen.

 

Vill ni ha fler sammanfattningar på veckan som gått kan vi med glädje rekommendera ett par bloggkollegor som börjat med veckosammanställningar:

Aktiewiki 

Kronan till Miljonen

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.