27 Aug, 2018

Veckans materbjudanden - v35

Välkommen till en ny vecka. En spektakulär sådan för oss som gillar billig mat med ett par riktigt bra erbjudanden. Falukorven för 1 kr styck på Coop sticker ut som senaste veckornas bästa deal!

Coop Forum
Falukorv 800 gram 1 kr (kräver medlemskap och max 1 per kund) 
Laxfile färsk 109 kr/kg
Hamburgare färska 450 gram 25 kr (kräver medlemskap)
Lövbiff 99 kr/kg

Willys
Ost 39,90 kr/kg
Fetaost 150 gram 5 kr
Marabou kexchokladkopia 3 för 10 kr (ej så goda enligt mig med bra pris jmf med ord)
Kassler 39,90 kr/kg
Tomater 12,90 kr/kg
Pasta Barilla 500 gram 5 kr

ICA MAXI
Ägg 20 pack 25 kr
GB stycksaker pinnar och strutar 10 kr/st

ICA Nära
Nektariner 15 kr/kg
Wienerbröd 3 för 10 kr

Lidl
Paprika 500 gram 12 kr
Fläskytterfilé 45 kr/kg
Vasa knäcke runda 15 kr

Citygross hade inget som föll mig i smaken tillräckligt mycket för att kvalificera sig. Ö&B har någon typ av städvecka med bra pris på rengöring och dessutom på toapapper och hushållspapper. Kan vara värt att kolla in om ni behöver fylla upp skåpen inom dessa områden.

Det blir ett par spännande veckor framför oss. För 2 år sen var det 1 kr/kg på mängder med rotgrönsaker andra veckan i september, ett pris vi sett till och från under föregående åren också. Men förra året kom vi aldrig ner under 5 kr per kilot som jag minns det. Ska bli spännande att se om den varma och torra sommaren ställt till det för rotgrönsakerna.

Nu ska jag iväg till Coop och köpa lax och falukorv innan det tar slut. Blir Petruskos första avsnitt som programledare av Fondpodden i hörlurarna på vägen till och från butiken. Ska blir riktigt kul höra.

Jag har också fått många frågor om Avanzas nya billiga Globalfond. Och ja vi håller på att sakta men säkert vikta om från Länsförsäkringar Global Indexnära till Avanza Global för att spara 0,12% i årlig avgift. Vi tar det dock i etapper då flytten tar någon dag och skulle globala index gå upp 0,5% en dag då vi står utanför pga sälj och köp så tar det ju 4 år att spara in det genom sänkt avgift. Så vi låter flytten ta någon vecka genom att sälja och köpa successivt för att minska risken att flytten sker fel dag (det skulle givetvis även kunna ske rätt dag med lite tur). Men vi vill minska risken då det är ett innehav på runt 2 miljoner som ska flyttas. Dvs 0,5% motsvarar några kg rotsaker och falukorvar för vår del.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.