30 Aug, 2018

Plötsligt händer det i Bio-Works

 

Bortglömd IPO

Det var inte länge sedan vi senast hade en bortglömd IPO som oväntat fick fart rätt som det var. Igår loggade jag in på IPO-portföljen, som ligger hos Nordnet och som jag inte tittar på särskilt ofta, och såg att Bio-Works Technologies hade lyft från minus till plus utan att jag märkt det. Och de har vänt med besked! 74 % upp på en månad. Inte illa alls och vi ställer oss frågan vad det är som hänt.

Vi hittar egentligen ingen logisk förklaring mer än att det verkar inne med bioteck-bolag för stunden för i bolagets fundamenta syns ingen större förändring. Inte vad jag kan se i alla fall. Kanske är det alla investerare som lämnar bettingbolagen som söker en ny branch? Eller är det någon av Facebookgrupperna som hetsat till köp?

Investeringen i Bio-Works

Från början var vårt case i Bio Works löst förankrat. Vi köpte dem mer eller mindre på GW-effekten. Leif GW Persson hade tidigare agerat ankarinvesterare i såväl Senzagen som Terranet och de båda hade fått medial uppmärksamhet på grund av detta och när handeln är liten så krävs det inte så mycket för att aktien ska rusa. Det skedde i dessa båda bolag och vi trodde som sagt att även Bio-Works skulle lyfta på samma sätt. Vi hade fel. Och vi erkänner att vi använde oss av en extremt dålig och tunn motivering när vi tecknade Bio-Works men då det bara var småpengar så vågade vi chansa och i slutändan blev det ju rätt så bra. Nu är bara frågan om man ska fortsätta rida eller om man ska kliva av. I våra båda senaste IPO:er Risk och Smoltek klev vi av tidigt och i den ena (Risk) var det klokt medan det i Smoltek var allt annat än klokt.

Bio-Works Technologies

Bio-Works är ett Uppsalabolag som arbetar med bioteknik och även om jag inte är någon expert på området så har jag förstått att det är separering av protein som ligger i fokus. Forskningen används inom såväl akademisk forskning som inom medicinsk forskning men även inom mat- och hälsoforskning är Bio-Works en spelare att räkna med. Metoden är enligt dem själva "cutting edge" vilket vi tolkar som något bra. Det visar sig också att Bio-Works delvis är kopplat till Klövern då de huserar i Klöverns fastigheter i Uppsala och Uppsala Business Park. Vill man ha en 100 %-ig exponering mot Bio-Works ska man alltså även investera i Klövern. ;)

 

Läs mer om IPO:er:

Hur säkrar man tilldelning av IPO:er?

Att lyckas med IPO-investeringar (film)

Uppgång med 208 %

SenzaGen gick upp 97 %

90% nedgång

IPO-pappan

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.