2 Sep, 2018

Veckans bästa blogginlägg

Den här veckan har vi som vanligt lästa alla blogginlägg som skrivits i och kring investeringar och sparande och de inlägg ni absolut inte får missa är:

Fermentum Vitae skriver om en aktiekurs och vi anmälde oss direkt. (observera ironin i inlägget) Själva har vi tidigare skrivet en del inlägg i ämnet. Bland annat Född fri och utbildad till ruinens brant

Nordnetbloggen skriver och pratar med Ekka Lundin om Money management.

Anna Svahn har i veckan skrivit ett läsvärt inlägg om ränta och hur riksbanken med Stefan Ingves i spetsen agerar. Noterbart i inlägget är hur Riksbankens underlag för att räkna ut inflation leder till att räntan sänks vilket i sin tur får till följd att boendekostnaderna blir lägre vilket påverkar inflationen negativt och då sänker Riksbanken räntan. En ond cirkel och ett dåligt sätt att beräkna helt enkelt.

Framtidsfeministen skriver om spartips för att trimma ekonomin efter semestern.

Onkel Tom skriver om ett par som bjuder till bröllop där gästerna själva ska finansiera kalaset. Och det är inte vilket kalas som helst utan det skulle tydligen kosta 10.000 kr per kuvert. Missa inte citatet från paret som finns i inlägget. Man undrar om det här verkligen är på riktigt.

Egon Invest skriver om spelberoende. Ett ämne som är väl värt att belysa och skriva om.

Aktiepappa har under veckan endast gjort en försäljning och det var Bio-Works som fick lämna IPO-portföljen med en liten vinst på 15 %.

 

Tack för den här veckan och lycka till med investeringarna i veckan som kommer!

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.