10 Sep, 2018

Dags för en ny spännande IPO

 

IPO – Asarina Pharma

 

Dags för en ny IPO och denna gången är det ett medicinskt forskningsbolag som heter Asarina Pharma som ska noteras. ”Asarina Pharma bildades den 5 december 2005 och har säte i Solna. Bolaget bedriver medicinsk forskning och utveckling av läkemedel inom kvinnohälsa.  Asarina Pharma utvecklar läkemedlet Sepranolon för behandling av premenstruella besvär hos kvinnor, så kallad premenstruell dysforiskt syndrom (PMDS). Bolaget utvecklar även läkemedel för övriga indikationer med högt medicinskt behov, såsom behandling av migrän i samband med menstruation.”

Ett lite trött område kan tyckas men det är ett viktigt område och om studierna når fram till ett verksamt preparat kan detta vara en riktigt vinstlott. Det skall dock medges att vi pratar lite av ett förhoppningsbolag här trots att Asarina varit med ett bra tag. De redovisar en rörelseförlust med 16 miljoner första halvåret 2018. Det kombinerat med likvida medel på ca 10 miljoner tyder på att det kan komma ytterligare nyemissioner framöver om inte intäkterna kommer igång ASAP.

 

  • Teckningskurs  21 kr
  • Teckningsperiod  28 aug–13 sept
  • Sista svarsdag  13 sept
  • Likviddag   20 sept
  • Tilldelningsinfo 17 september
  • Minsta teckning   250 aktier (5250 kr)
  • Courtage  0 kr
  • Förväntad första handelsdag   24 september
  • Börs First North
  • Emissionsintitut Erik Penser
  • Godkända depåer för teckning Traditionell depå, Kapitalförsäkring, ISK

 

Ankarinvesterare

Catella Fondförvaltning

Handelsbanken Fonder

Sectoral Asset Management

Swedbank Robur

Östersjöstiftelsen

Samt ett antal privatpersoner med mycket goda meriter som totalt tecknat sig för ca 90 % av erbjudandet.

Asarina Pharma har enligt uppgift valt att ge företräde för de som tecknar via vissa institut/banker och de har valt Skandia. I alla fall är det det som Skandia själva uppger. Även kunder till Erik Penser fondkommision uppges kunna få företräde. Personligen är jag övertygad om att fler företag jobbar på det här sättet men de flesta väljer att inte vara öppna med det.

Vi väljer att teckna en liten post och grunden till beslutet ligger i de mycket kompetenta ankarinvesterare som valt att kliva in i bolaget. Vi pratar om riktigt tunga företag, fonder och privatpersoner här. Det i kombination med en nästintill fulltecknad IPO redan från start gör att vi vågar chansa. Sannolikt kommer vi teckna i ytterligare en depå för att öka våra chanser till tilldelning.

 

Läs mer om IPO-investeringar

Dags för en ny IPO - Risk!

4 steg för att lyckas med IPO-investeringar

Att lyckas med IPO-investeringar (film)

IPO-pappan

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.