18 Sep, 2018

Husqvarna vinstvarnar

 

 

Husqvarna tar smällen för skogsbränderna och den varma sommaren men skogsbolagen klarar sig

 

Vi läser idag att Husqvarna drabbas hårt av det varma vädret. Lite oväntat att maskintillverkare av bensindrivna skogsmaskiner drabbas hårdare av den varma sommaren och bränder/risk för bränder än de oförsäkrade skogsbolagen SCA och Holmen vars kurser snarare gått upp i samband med bränderna. Skulle man lyssnat på ”experterna” på bland annat Facebook borde det varit skogen som rasat då mer eller mindre allt brunnit ner. Husqvarna B har de senaste månaderna tappat 18 % på börsen.

SCA B har de senaste tre månaderna gått 5,68 % trots bränderna och Holmen B har rusat hela 10,6 % på samma period. Lite oväntat vändning men inte ovälkommen om ni frågar oss som äger Holmen och SCA men inte äger Husqvarna.

 

Läs mer om bolagen i inlägget

SCA- Svenska Cellulosa AB

Nya SCA

Holmen

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.