24 Sep, 2018

Bra helg

Bra helg? Vad är det för jävla rubrik på en måndag? Det ska väl vara veckans nummer och materbjudanden som rubrik som det brukar vara på måndagarna? Nej, jag tycker helt enkelt inte veckans erbjudanden i butikerna var tillräckligt bra för att det skulle bli ett eget inlägg om det. 

Vi kommer mer eller mindre bara fylla på med färska basvaror som vi köper regelbundet utan rabatt som tex mjölk. Det är ju också fördelen med att köpa mycket när det är bra pris, man har mat för flera veckor även om det inte kommer några nya erbjudanden. Bättre köpa 3 kg kyckling var tredje veckan än 1 kg varje vecka. För den som ändå vill hitta något prisvärt även den här veckan tycker jag Kassler 29,90 på Willys, Revben 29,95 på Coop Forum eller lösgodis 49,90 (kräver annat köp av minst 100 kr) på ICA Maxi är det som sticker ut. Men överlag en enligt mig en svag vecka. 

Så över till den lyckade helgen. I slutet av förra veckan fick jag ett telefonsamtal för Jan på mitt bokförlag som berättade att de signerade exemplaren av min senaste bok som säljs via förlaget nästan är slutsålda. Så har ägnat helgen åt att signera upp några hundra exemplar till. Ett jobb som trots att det är ganska enformigt är väldigt roligt. Det betyder att boken nu sålt i över 800 exemplar under första månaden vilket kan jämföras med att min första bok sålde en bit över 2000 exemplar på sin första månad. 800 exemplar betyder också att alla kostnader för boken är täckta vilket gör att jag nu börjar tjäna lite pengar på varje såld bok. Det är en väldigt stor lyx att skriva en bok som en hobby när man inte räknat med några intäkter från boken, utan allt är en bonus vid sidan av passiv inkomst från aktieutdelning. Att vara beroende av en viss försäljning för att få in pengar till mat och boende hade varit väldigt stressande.

Ni kan beställa ett av exemplaren som jag signerade i helgen via förlaget här. För bara 195 kr. Vill ni slippa min hälsning i boken går den också att köpa i bokhandeln tex Adlibris eller Bokus. Min första bok "Miljonär innan 30 och pensionär innan 40" går givetvis fortfarande att beställa både från förlaget och bokhandeln. 

Förutom att signera böcker så kunde jag glädjas åt att AIK tog ett steg närmare SM-guldet genom att slå Hammarby (tänkte skriva ett STORT steg först men då både Norrköping och Malmö vann sina matcher så känns det fortfarande spännande). Jag har hejat på AIK hela mitt liv och går på kanske 3-4 hemmamatcher per år. Jag har dock lite svårt att få det där riktiga engagemanget som många jag känner har för en idrottsklubb. Det är kul att gå på några matcher och följa laget och visst blir jag glad när de vinner, men i ärlighetens namn finns det mycket andra saker som är viktigare för mig än vilka som vinner allsvenskan. 

Utöver ovanstående och lite träning har stor del av helgen fyllts av serien Gråzon. Vi såg första avsnittet på TV4 förra veckan och gillade det. Så vi körde en fri provperiod på C-more och dunkade av de 9 kvarvarande avsnitten på 3 dagar. Helt ok men den tappade lite och jag tycker det fanns vissa luckor i manuset. Att testa C-more gratis och sen säga upp det innan det börjar kosta är ett bra spartips. Som man verkar kunna göra ganska många gånger.

Hoppas ni inte är för besvikna på den svaga veckan när det kommer till billig mat. Har ni hittat några guldkorn där ute i appar och reklamblad som jag missat så fyll gärna på i kommentarsfältet. Annars får vi hålla till godo med lax, kyckling och rotfrukter som jag hoppas att ni bunkrat de senaste veckorna. Glöm nu inte att köpa ett signerat exemplar av min bok, allt överskott kommer gå oavkortat till aktieköp som ni kommer få läsa om här på bloggen.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.