7 Oct, 2018

Veckans Bästa Inlägg

Denna veckan har Aktiepappa haft fullt upp att följa börsen lite mer än vanligt eftersom vi deltar i NGMs Investerar SM. Det har varit en underhållande vecka minst sagt!

Och som alltid har vi läst ett flertal blogginlägg skrivna av våra bloggarvänner!

Johanna Kull skriver ett riktigt bra inlägg i bostadsdebatten. Vi håller helt och hållet med Johanna om att vårt svenska hyressystem är "En krigsrelik som sätter käppar i hjulet för unga personer som saknar familjeförmögenhet eller rätt kontakter."

Sparo skriver som vanligt träffsäkert och roligt. Det här inlägget handlar om mens. Inget kul ämne kanske men det är ett bra inlägg.

Investacus har varit på investerarträff med Stenocare. Ett riktigt bra inlägg om ett bolag som vi är mycket intresserade av. Vi skrev även om dem för någon vecka sedan. Läs gärna vårt inlägg om Stenocare om ni missat det.

Lundaluppen färdigställer sin serie om att bygga ett eget investmentbolag. Detta är en serie i 6 delar och de är alla riktigt läsvärda.

Stefan Thelenius skriver om boken "Bygg en förmögenhet - investera i investmentbolag" Ett läsvärt inlägg och vad det verkar även en läsvärd bok.

Kronan till miljonen skriver en veckosammanfattning där det är en del nyheter som redovisas och om man kompletterar hans lista med vår kan man nog säga att man har koll på allt från den här veckan. ;)

Själva har vi som sagt lagt en del tid på att handla med olika hävstångsprodukter i Investerar SM. En ny företeelse för oss och vi återkommer med mer info om dels hur det gått men även om våra tankar om trading på det sättet. Vi kan sammanfatta det med att vi har lärt oss en del och vi har faktiskt fått lite extra respekt för de duktiga traders som finns där ute. Det är inte så lätt som det kan verka!

Ha en fortsatt go söndag!

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.