25 Oct, 2018

Nya aktieköp

Idag var det säkert lön för många av er läsare. Jag får ju tyvärr inte lön längre, men med 7000 Telia-aktier så landade det ändå 8000 kr på kontot idag på morgonen. Som jag skrivit tidigare har jag släppt planen på att spara utdelningarna för att leva på nästa år eftersom min fru fortfarande jobbar och hennes lön räcker och bli över för oss att leva på så kommer vi ta hennes sista månadslöner och sparade semester och leva på en period när hon också slutar. Så utdelningarna nu i höst kommer sättas i arbete istället för att skräpa på ett sparkonto. 

Kortsiktigt kändes det som lön och Teliautdelning kom rätt i tiden med en riktig urblåsning på USA-börsen igår kväll. Så jag tyckte det var lika bra att klämma till direkt och satte alla 8 tusenlappar i arbete under börsens första timme idag på morgonen. Fortsätter planen att fylla på i Kindred som fått en riktigt sur inledning i vår portfölj med runt 20% ner sen jag började köpa för någon månad sen. Men innehavet är fortfarande litet så det går snabbt att snitta ner sig genom nya köp. Imorgon kommer Kindreds Q3-rapport.

Förutom Kindred blev det lite Klövern pref som idag på morgonen handlades till precis under 300 kr vilket motsvarar en direktavkastning på 6,7%. Räcker till både lite skatt och inflation och sen leva på 4%. 

Nu ska bara räkningarna betalas med min frus lön så får jag det som blir över för nya aktieköp en bit efter månadsskiftet.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.