30 Oct, 2018

Min tjänstepension 411 228 kr

 

 

Jag har via min arbetsgivare tjänstepensionen ITP1 och väljer fondbolag via Collectum. I tjänstepensionen kan du välja en Traditionell försäkring 50% eller Fond försäkring 50% (Fond delen kan du välja som traditionell). Jag har fördelat båda delarna som Traditionell Försäkring hos Alecta som har den lägsta avgiften på 0,10% och bästa snittavkastningen senaste 5 åren när det gäller den Traditionella försäkringen.

Fond försäkringen har gett bättre avkastning, men jag har valt Traditionell då en del av pensionen blir garanterad. Några andra val som du bör tänka på är om du ska ha med Familjeskydd eller Återbetalningsskydd där jag har tagit med båda. Jag vet inte om det är så smart.

På sidan minpension kan du se en överblick över alla dina pensionsdelar, som premie-, privat-, tjänste- och inkomstpension. Du kan även göra en pensionsprognos över hur din pension kommer vara i framtiden. Nedan en bild på om jag väljer att börja ta ut min pension så tidigt som möjligt och när det gäller avkastning och löneutveckling fram tills dess har jag valt det lägsta alternativet.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.