1 Nov, 2018

Ibland är det viktigare vem som säger det än vad man säger

 

Jag har en bok som jag läst ett antal gånger och som jag verkligen rekommenderar. Det är boken ”Retorik idag” av Göran Hägg. Den handlar om retorik och den är riktigt riktigt bra! I boken skriver Göran om hur man ska jobba för att hålla bra och intressanta föredrag och tal. I ett kapitel i boken skriver Göran om hur man ska agera om man är känd och håller föredrag. Man ska absolut inte stå på scen och berätta om att man är känd. Om man är känd vet publiken redan om det och om man inte är känd så blir det bara pinsamt att stå och berätta om hur känd man är.

Jag brukar tänka på de här orden ibland när folk berättar om hur roliga de är eller hur rika de är eller för den delen att man är ”entreprenör”. Vissa saker gör sig bättre när de kommer ur någon annans mun helt enkelt. Tro mig när jag säger att jag älskar verkligen att folk är roliga och rika, jag älskar dessutom entreprenörer men om någon går ut själv och proklamerar att han/hon är rolig, rik, snygg, smart, snabb eller annat så börjar jag tänka på Gunnar Hägg… ;)

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.