15 Nov, 2018

50 % rabatt på aktieägarförmåner

 

Skistar har Sveriges bästa Aktieägarförmåner och nu blir de billigare

När vi köpte de första aktierna i Skistar kostade en aktie 78 kr om jag minns rätt. Då krävdes det 200 aktier för att få ta del av Skistars aktägarfömåner-program. Vi köpte för 78 och 84 kr och för omkring 14.000 kr har vi under många år kunnat åtnjuta 15 % rabatt på liftkort (skipass) för hela familjen. Allt eftersom åren gått och aktiekursen gått uppåt har det blivit dyrare och dyrare att erhålla denna rabatt och vi har faktiskt vid ett tillfälle ställt frågan till Skistar om det inte är dags att ändra reglerna till 100 aktier istället. De verkar ha tagit fasta på det här förslaget men de ha valt en lite annan väg att nå samma resultat.

 

Aktiesplit

Den 15 december håller Skistar årsstämma och då kommer frågan om aktiesplit 2:1 att tas upp. Om stämman väljer att acceptera förslaget kommer det innebära att det blir billigare att få chansen att åtnjuta Skistars utomordentliga aktieägarförmåner. Det krävs 200 st aktier för att få rabatt enligt aktieägarfömånerna och då Skistar de senaste åren handlats kring 200 kr har det krävts en investering om ca 47.500 kr för att åtnjuta rabatterna. Men nu blir det sannolikt ändring av detta och det är något vi gläds åt. Först när vi läste om spliten började vi fundera i de här banorna och tanken slog oss att man även skulle ändra i reglerna för aktieägarförmåner. För att kunna ge er så korrekt information som möjligt vände vi oss faktiskt till Skistar och dubbelkollade så att ingen ändring av antalet aktier som krävs för aktieägarförmåner skulle göras.

Utdelning

En annan punkt på dagordningen den 15 december är att besluta om utdelning. Förslag ligger på utdelning av 7 kr per aktie. Det är en höjning från föregående års 5,50 kr.

Sammantaget kan man säga att Skistar går till stämma med bästa tänkbara förutsättningar. De har ytterligare ett rekordår bakom sig, under nästkommande år kommer Åre stå värd för skid-VM och som grädde på moset så kommer det första planet landa på Skistars ”egna” flygplats: Scandinavian Mountains.

 

Läs mer om Skistar

Aktieägarförmåner

Skistar

Det ser ljust ut för Skistar

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.