23 Dec, 2018

Tjäna pengar på julen!

 

 

Alla aktieintresserade vet såklart att det går att investera i det mesta och julen är såklart inget undantag. Här kommer lite tips för er som vill investera i julen:

 

Ica & Willys

 

Det finns inte mycket julmat som inte går att handla i någon av Icas eller Axfoods butiker. Både Ica och Axfood delar som bekant ut riktigt fint till sina aktieägare. Det enda vi saknar hos dem är en bra aktieägarrabatt. Sillen som står på vårt bord kommer oftast från Abba Sea Food som sedan 2013 är sammanslaget med Procordia dvs Orkla. Dessvärre är bolaget inte börsnoterat i Sverige utan vi får i stället inhandla deras produkter via Ica, Hemköp eller Willys i stället.

Ica handlas till kursen 321,10 SEK och en direktavkastning på 3,44 %.

Axfood handlas till kursen 152,80 SEK och en direktavkastning på 4,60 %.

Cloetta

 

Vad vore julen utan skumtomtar? Ingenting såklart och därför är Cloetta ett självklart val för den som vill investera i julen. Cloetta har haft ett par turbulenta år med insideråtal och bränder i fabriker men de är i grunden ett välskött bolag med många bra produkter.

Cloetta handlas till kursen 24,78 och har en direktavkastning på 3 % (2018 valde man att dela ut dubbelt.)

Investor

 

Jul är ju en högtid som vi förknippar med köp och presenter mer än någon annan. Vad kan då vara bättre än att investera i några av Sveriges största leksaksbutiker? Eftersom Investor både äger BR och Toys R us så tycker vi att det är en passande aktie på jul.

Investor handlas till 375,10 SEK och de delar ut 3,16 %.

 

Bakkafrost 

 

Det norska laxföretaget har haft ett svängigt år med en fin utveckling under stora delar av året men en liten nedgång här i slutet gör att de landar på en total uppgång på 30 % för helåret och en kurs på 452,20 NOK. Utdelningen på 3,04 % är inte helt tokigt.

Carlsberg

 

Julmust är ett måste vid julen. Läs gärna detta inlägg om mannen som uppfann julmusten. Carlsberg säljer förutom Apotekarnes julmust även andra drycker som kan passa på både jul och nyår. Carlsberg handlas på Köpenhamnsbörsen till kursen 701 DKK och en direktavkastning på 2,24 %.

 

Kopparbergs

 

Vid de allra flesta svenska högtider dricks det en hel del alkoholhaltiga drycker. Kopparbergs levererar drycker som passar både barn och vuxna. Gillar man inte söta drycker så kan man i stället hitta öl som Sofiero, Corona mfl. i sortimentet. För er som vill satsa på lite tyngre varor och inte räds utländska investeringar finns den populära sprittillverkaren Diageo med varumärken som Smirnoff, Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys mfl. Självklart har Kopparbergs en julmust. Deras julmust säljs i begränsad upplaga och heter Zeunerts julmust.

Kopparbergs handlas på NGM till kursen 152 SEK och en direktavkastning på 3,8 %.

Essity

 

Dagarna efter jul och nyår kan det eventuellt finnas en del att städa upp efter en blöt fest och vad passar då bättre än att göra det med papper och andra produkter från Essity. Essity handlas på Stockholmsbörsen till en kurs om 218,20 SEK med en direktavkastning på 2,63 %

Atria

 

Atria är ett finskt bolag som tillverkar och säljer charkprodukter via varumärkena Ridderheims, Lithells, Pastejköket, Lönneberga, Onsalakorv mfl. De är noterade på Helsingforsbörsen och kan givetvis handlas via Avanza och Nordnet. Sannolikt även via Nordea som numera har en bra börshandelsplattform. Atria har haft en tuff period på börsen och deras höga direktavkastning beror till stor del på att kursen i det närmaste halverats det senaste året.

Atria handlas på Helsingforsbörsen till en kurs på 6,64 EUR och de delar ut 7,35 %.

Skistar

 

Många åker skidor på jullovet och även om December inte erbjuder samma fina väder som mars/april så är det en härlig aktivitet. Åker man i Norge eller Sverige finns det ett bolag som står för den absoluta merparten av skidanläggningarna nämligen Skistar. Eftersom flera i familjen är aktieägare i Skistar kommer vi under nästa skidresa att spara många sköna slantar tack vare deras extremt fina aktieägarförmåner

Skistar stängde i fredags på 204,50 SEK och de delar ut 3,41 %.

 

God jul önskar vi och vi hoppas att både ni och era investeringar drar nytta av julhelgen!

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.