13 Jan, 2019

Veckans Bästa

Nu var det, av lite olika anledningar, ett tag sen som vi publicerade ”veckans bästa blogginlägg” men vi tyckte att det var dags för det i dag!

Investacus Fortstätter sin läsvärda artilkelserie om nyckeltal. Den här gången skriver han om utdelning och sätter utdelningen i relation till såväl vinst som kassaflöda. Just den kopplingen är viktig och dä missar vissa.

Sparo Har ställt sig samma fråga som vi gjort emelallanåt. Varför tjänar inte Tesla och Spotify några pengar? En berättigad fråga för alla verkar använda och/eller vara attraherade av deras produkter men ändå lyckas inte företaget omvandla detta inresse till vinst.

Miljonär innan 30 har redan nu gjort årets intervju. Det är bloggaren Chansar mest som ställs mot väggen. eller vad man ska kalla det. Chansar mest är en frispråkig herre och vi uppskattar verkligen hans inlägg och tweets. En riktigt bra intervju!

Kronan till miljonen skrivef om fastighetsbolaget från Norrland: NP3.

Stefan Thelenius skriver om Ur- och skurinvesteringar med dagis som förebild. Ett tänkvärt sätt att resonera i både livet och i samband med investeringar.

10 års planen skrev i veckan ett inlägg om Roger Akelius. Ett inlägg som innehöll lite helt huvudlösa tankar och reaktioner men som samtidigt var läsvärt. Det är så här den vänstevridna bilden av Roger Akelius är. Läs gärna kommentarerna i in lägget också.

Själva har vi skrivit ett inlägg om de bästa utdelarna. Ett inlägg som hittills är årets mest lästa. Kul!

Hoppas ni alla haft en riktigt go vecka. Nu laddar vi om inför en ny ännu bättre!

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.