14 Jan, 2019

Från uniformer till mode

Hugo Boss

 

Klädföretaget Hugo Boss grundades av Hugo Ferdinand Boss 1924. Från början tillverkade de  uniformer,  märken, hattar och accessoarer till den tyska armén, posten och andra statliga myndigheter. De låg bland annat bakom SS-uniformerna. Först efter kriget (1948) började de sadla om till ett modeföretag. Sedan dess har mycket hänt och idag är Boss noterade på tyska börsen och de har haft en lite tuff resa det senaste. De handlas i dagsläget till kursen 59 kr och endast 59 st ägare finns registrerade hos nätmäklaren Avanza.

Det ska dock nämnas att Boss knappast var ensamma om att samarbeta med den tyska regimen. Såväl, VW som BMW och läkemedelsjätten Bayer sägs ha använt krigsfångar i sin produktion under kriget. 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.