24 Jan, 2019

Rykten kring Leovegas och Catena Media

 

Igår när vi lyssnade på Börspodden fick vi höra ryktas om ett rykte om att dessa båda bettingföretag har ringt runt till analysföretag och guidat inför kommande rapporter. Tydligen kommer innevarande kvartal bli riktigt dåligt pga problem i både England och i Sverige. Samma sak med leadsförsäljningen i CTM som ryktas gå sämre än väntat.

Att bolag gör dåliga kvartal och dåliga affärer är inget konstigt, det har hänt förr och kommer hända igen. Att man som Finanschef och/eller IF-chef ringer runt till analytiker och ger dem förhandsinfo som de sedan kan ge till sina bästa kunder innan informationen når marknaden är något fullständigt förkastligt om ni frågar oss. Information av det här slaget ska enligt regelverket lämnas ut till alla samtidigt så att alla på marknaden har samma möjlighet att agera utifrån samma information. Riktigt dåligt att det här sker och riktigt tråkigt att det går dåligt för Leo och CTM som redan haft en tuff period på börsen.

Vi vill poängtera att det här endast är rykten men vi kan inte låta bli att tänka på uttrycket ”ingen rök utan eld”.

 

Läs mer om Bettingbolag

Ny sekt inom finansvärlden (film)

Insynspersoner säljer i Leovegas

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.