28 Jan, 2019

Gjorde 44 % vinst på Cimco Marine

 

 

Uppdatering IPO-portföljen

 

Ni som följt oss en stund vet att vi redan 2016 startade en IPO-portfölj. Det var egentligen helt oavsiktiglit att vi skapade den för den kom till av den enkla anledningen att vi hade tecknat oss på ett par IPO:er samtidigt som portföljen flyttades från Nordnet till Avanza. Kvar på Nordnet blev ca 25.000 kr om jag minns rätt. Dessa 25.000 har sedan växt bra och var härom månaden uppe i 88.000 kr. Sen har ett uttag på 35.000 kr gjorts och i dagsläget innefattar den här "lekportföljen" 53.000 kr. Det var också i den här portföljen som en investering i Cimco Marine gjordes sommaren 2017. Denna investering blev precis som planerat en kort sådan och vi klev av Cimco Marine med en vinst på 44 % i juli 2017. Ett klokt beslut har det visat sig så här i efterhand då vi idag kan läsa om hur Cimcom rasar på börsen efter att företaget offentliggjort att de kommer genomföra en nyemission för att "tillgodose företagets kortsiktiga och långsiktiga kapitalbehov" som det heter i pressmedelandet. Denna information mottogs inte väl av marknaden som skickade ner aktien med drygt 50 %.

Extra glädjande att vi lämnat det bolaget med andra ord men tro inte att vi bara gör bra affärer varken i IPO-portföljen eller i de långsiktiga portföljerna. Nejdå, vi sitter fortfarande med ett antal riktiga skitinnehav likt Indentive och Bambuser. 

 

Läs mer om våra IPO-investeringar

 

Börspremiär för Cimco Marine

Uppgång med 208 % (Omnicar)

Senzagen gick upp 97 %

Hur jag lyckas med min IPO-investering

90 % nedgång för Bambuser

IPO-pappan

 

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19517067/?claim=fqd9dr27er4">Follow my blog with Bloglovin</a>

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.