29 Jan, 2019

Zwipe gjorde en storartad entré på börsen

 

…men sen kom både storartningen och entrén av sig en aning…

 

 

 

I januari 2019 var vi taggade inför den första intressanta IPO:n för året. Norska Zwipe skulle noteras på en liten börs i Norge. Vår tanke var att läsa och skriva om bolaget och noteringen men tiden räckte helt enkelt inte till. Det slutade i alla fall med att vi chansade och tecknade en liten post på 500 aktier á 20 NKR. Det blev en tilldelning på 350 st aktier. En liten struntpost med andra ord men små smulor är också bröd som det heter.

Första handelsdagen var den 28 januari och de första timmarna som noterat bolag såg roliga ut. Handeln pendlade i början kring 24 kronor för att sen dala ner mot 23 kronor och då sålde jag av min lilla post. 23,20 kr blev avslutet på och det innebar 16 % vinst vilket ser bättre ut än det är för i slutändan innebar det en vinst på 1.000 kr. Inga stora pengar med som sagt: små smulor är också bröd.

När dagen var slut stängde Zwipe på 18,50 kr och det som började med en uppgång på 20 % slutade med en nedgång på 7,5 %. Inte helt lyckat tyvärr men för min del blev det ändå en bra IPO och en hyfsat bra dag.

Kort fakta om Zwipe

Verksamhet - Biometri för främst betalkort (likt Fingerprint cards)

VD - Jörgen Lantto (fd Fingerprint cards)

Omsättning - 1,2 miljoner NKR

Resultat - -52 miljoner NKR

 

 

Läs mer om IPO-investeringar

 

Börspremiär för Cimco Marine

Uppgång med 208 % (Omnicar)

Senzagen gick upp 97 %

Hur jag lyckas med min IPO-investering

90 % nedgång för Bambuser

IPO-pappan

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.