2 Feb, 2019

Månadsrapport Januari + 96 709 kr eller +5,60%

Jag och många aktieplacerare har nog gläds åt alla utdelningshöjningar och börsens utveckling under Januari månad. Min portfölj är i alla fall upp i All Time High, men som jag nämnt tidigare är det viktigaste för mig att innehaven INTE sänker utdelning. Mitt mål som investerare är att ha bolag som höjer utdelning år efter år, det värsta för min strategi är om de sänker.

Investor och Castellum hade sina bokslut under månaden och det var väldigt positiva nyheter för min portfölj. Investor höjde utdelningen med 8%, medans Castellum drog till med en rejäl höjning på 15%, båda dessa är största respektive näst största innehav. Tillsammans utgör de ungefär 30% av portföljen. Nästa bolag att presentera bokslut är Nordea, som jag köpt väldigt mycket senaste tiden. Andelen är nu 7% av portföljen och där är jag nöjd om de bibehåller utdelningen och kommer med en hyfsad rapport. 

Månaden har utvecklat väldigt bra för min del och avkastningen slutade på +5,60% eller +96 709kr. Jag slår inte SIX Portfolio Return Index och anledningen till det är att nästan 20% av mina pengar finns i ett sparkonto. Dessa kommer jag inom snar framtid göra ett uttag på och investera i ett litet projekt.


 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.