3 Feb, 2019

Veckans Bästa

Ny vecka och många bra blogginlägg!

 

Investera pengar skriver om hur fondförvaltare tjänar pengar på spararnas bekostnad och till väldigt liten risk. Ett citat ur inlägget: " När en förvaltare gissar fel får de en fast förvaltningsavgift och när de gissar rätt får de dessutom 20 procent av uppsidan med de avkastningsbaserade avgifterna. "

Investacus fortsätter sin artikelserie om nyckeltal. Här finns hur mycket läsvärt som helst att kolla in.

Investerarskåningen är lite av en ny bekantskap för oss och här hittar vi ett fleratal bra inlägg. I veckan har han bland annat skrivit om ett av våra favoritbolag: SCA

Stojko Invest kvalar återigen in på listan med ytterligare ett läsvärt inlägg. Men en klok investering kan man få banken att betala sitt bolån. Smart och pedagogiskt!

Spara klokt väljer att byta konto för sina likvider. Bytet sker från Collector till Nordax och räntan blir 0,95 %. Synd att inte Avanza istället kan ta in dem som samarbetspartner. 

I veckan har vår bloggkompis Kronan till Miljonen nått upp till en milstolpe i sitt sparande: 750.000 kr och vi gratulerar såklart! Veckans bästa inlägg från Kronan är dock den "varningslista" över bolag vars ägare endast äger en aktie (eller ett bolag). Diversifiering är viktigt!

Själva har vi påmint om att Avanza numera tillåter byte av courtageklass en gång om dagen. Ett inlägg som lästs av många och som kommenterats av nästan lika många. Kul att engagera!

Ha en fortsatt go söndag!

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.