4 Feb, 2019

Veckans materbjudanden v6

Kul med stort intresse och varmt mottagande av mitt inlägg i fredags där jag sammanfattade de senaste 30 årens sparande för min del. Med fokus på de senaste 14 åren ska väl erkännas då det inte hände så mycket förrän jag fick en lön varje månad. Det har dykt upp lite följdfrågor som jag tänkte återkomma till senare i veckan.

Igår kväll var jag riktigt peppad på att stanna uppe och kolla Super Bowl. Mest för att det är en grej som är jobbig när man ska upp och jobba dagen efter. Men framåt kl 23.30 började jag tvivla och sen gick det snabbt utför och redan innan kl 24.00 låg jag i sängen och sov. Jag är inte intresserad av Amerikansk fotboll och att sitta uppe halva natten för att titta på en match där jag struntar i vem som vinner bara för att jag inte behöver gå upp en viss tid började plötsligt kännas meningslöst. Allt blir inte roligt bara för att man inte behöver jobba kanske är slutsatsen.

Ny vecka betyder som ni vet nya erbjudanden i matbutikerna. Jag tänkte ta tillfället i akt och påminna om något självklart. Att handla billig mat handlar till minst lika stor del om att handla billiga råvaror som att köpa saker som är på kampanj just den här veckan. Lax för 99 kr per kg kan kännas billigt då det är ett riktigt klipp, men jämfört med linser för 20 kr kg (som jag tror är jämförbart i att en portion är 150-200 gram och proteinrikt och mättande). Smaken är ju som baken och jag gillar verkligen lax och kommer fortsätta köpa så mycket man får när priset är under 100 kr per kg, men jag blev samtidigt lite peppad av Micke Sparos recept på Linsgryta. Så tänkte testa det i veckan för att se om det är något för mig. Tänker mig att det kan vara en bas som går att komplettera med en liten köttbulle eller liknande också om man inte vill gå hela vägen till vegetariskt. Passar på att köpa rotfrukter till grytan på City Gross den är veckan så ska jag återkomma med priset per portion, linserna får bli till ordinarie pris.

Denna veckan tycker jag följande är köpvärt (ej att blanda ihop med att jag köper alla dessa saker, se det mer som tips om ni råkar gilla just dessa varor)

Willys
Ägg 24 pack 29,90 kr
Äpple 6,90 kr/kg
Kycklingfärs 500 gram 29,90 kr
Fläskytterfilé 49,90 kr/kg
Paprika 29,90 kr/kg

ICA Maxi
Tomater 20 kr/kg
Pulled pork 550 gram 25 kr
GB glassar strutar och pinnar 2 för 20 kr
Päron och Kiwi i korg 1,8 kg 20 kr

Coop Forum
Apelsiner 10 kr/kg
Fläskkotlett 49,90 kr/kg

City Gross
Rotfrukter 4,95 kr/kg
Kycklingfilé 900 gram 39,95 kr (ansågs inte billigt för 6 månader sen)
Socker 2 kg 10 kr

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.