5 Feb, 2019

Snö i Stockholm skickar upp Skistars aktiekurs

Vi noterar idag att Skistar sticker upp några procent på börsen och jag ska erkänna att min första tanke var att det beror på att stockholmarna (som normalt oroar sig för att växthuseffekten ska rasera Skistars möjligheter att jobba med skidåkning) ser snö och då agerar de känslomässigt och köper Skistaraktier. Men vid närmre kontroll ser jag att det är Société Généralé och Morgan Stanley som agerar nettoköpare och Avanza som agerar säljare. Nu på eftermiddagen seglar även ENS och JP Morgan upp som nettoköpare. Såklart kan det vara stockholmare som köper via ovanstående kanaler men det känns inte riktigt som att det är riktigt den nivån på köpare som jag misstänkte. Hur som helst så är volymerna inte anmärkningsvärt stora och man ska kanske inte dra för stora växlar av det här. Kul att se att "fördomen" visade sig felaktig den här gången är det i alla fall. Nu är det snart sportlov och då blir det skidåkning på annat håll än hos Skistar för mig och mina grabbar. 

Under tiden rustar Skistar för VM i Åre och det är kanske det som lyfter intresset för Skistaraktien? Jag fick idag ett mail med erbjudande om att köpa en speciell VM-skida från Head med VM 2019 tryckt på skidan. Lite kul grej att ha men helt fel skida för mig. Själv åker jag på skidor från Åre skidfabrik när det åks skidor men mest blir det Burton och snowboard för min del.

 

Läs mer om Skistar

 

Aktieägarförmåner

Vilken kanonrapport från Skistar

Skistar

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.