11 Feb, 2019

Ett uselt aktietips!

 

Blanka Oscar Properties

 

Bilden visar kvadratmeterpris för bostadsrätter i storstockholm 2005-2018

De som följer oss på Twitter har säkert noterat att vi den senaste tiden funderat och räknat en del på Oscar Properties och uppriktigt sagt så är jag orolig för alla som äger aktier i det bolaget. Igår fick jag ett tips på en artikel där man 2017 sågar OP och rekommenderar sälj eller kortning av aktien. Vid den här tiden stod OP:s aktie i 88 kr och i dagsläget står den i 16 kr. Ett klockrent råd kan tänkas men om man betänker att samma person redan 2010 skrek sig hes över vilken bostadsbubbla vi har och att alla fastigheter kommer rasa i pris. Har man lyssnat på de tipsen hade man missat ganska många års upgång. Tyvärr verkar allt för många råd av det här slaget snarare vara grundade i avundsjuka än i seiösa analyser men ibland blir även den minst seriösa analys rätt med tiden.

Sedan 2010 har bostadspriserna i Storstockholm gått från 34.442 kr/ kvm till 54.902 kr’/kvm 2018. De kommer alltså krävas en nedgång med ca 40 % för att ”börsgeniet” i fråga kommer få rätt.

Läs gärna mer om den sk bostadsbubblan dels i våra länkar här nedanför men läs även Frihetsmaskinens eminenta inlägg om hur mycket man tjänar/sparar på att äga sitt boende. (Missa inte heller de läsvärda kommentarerna.)

Kort sagt kan vi konstatera att det gäller att veta vem man lyssnar på innan man tar ett råd av någon. 

 

Läs mer om den sk bostadsbubblan:

Hur lång kan en bostadsbubbla vara?

Där sprack bostadbubblan - eller?

Bostadsmarknaden kommer krascha!

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.