10 Feb, 2019

Veckans Bästa

 Veckans bästa blogginlägg!

 

 

Ny vecka full av läsvärda inlägg. Vi försöker i vanlig ordning sortera dem åt er och ge er den absoluta eliten:

Sparo skriver om "Pay it forward". Ni minns kanske filmen om den lille killen vars skolprojekt går ut på att få folk att göra goda gärningar för okända människor och sen ska man försöka få personen ifråga att "pay it forward" och hjälpa någon annan. Jag gillar tanken och konstaterar att den annars så cyniska Micke Sparo skrivet ett par riktigt mjuka inlägg det senaste. Jag ser en trend.. ;)

Sparabloggen skriver om hur enkelt alla förvärvsarbetande svenskar kan bli miljonärer. Det här är något självklart och verkligen något som skolan borde lära ut.

Spara klokt skriver om ett nytt projekt där han testar ett experiment med Avanzas superlån med 0 % ränta. Tidigare har vi läst om hur Spara klokt testat "bolåneportföljen" med framgång.

Stefan Thelenius skriver på sin blogg Z2036 om hur det fungerar med källskatt. Stefan får även in en ordvits i inläggets rubrik (källskratt).

Slimis fortsätter tjäna pengar genom att byta A- och B-aktier i sina långsiktiga innehav. Främst är det i Handelsbanken Slimis jobbar men denna möjligheten finns även i till exempel Investor. Vi kallar det "att göra en Slimis" men vissa kallar det arbitrage.

Själva har vi skrivit om  hur man tjänar pengar på att blogga och alla som läser inlägget inser att vi inte har för avsikt att tjäna pengar på bloggen utan vi skriver för att det är roligt. Om bloggen sen kan ge några kronor också så får det bli en glädjande bonus.

I morgon åker större delen av familjen i väg på en veckas skidsemester då det vankas sportlov för tonåringarna i huset. Dock gynnas inte Skistar av denna utflykt och därmed har vi ingen nytta av våra aktieägarförmåner.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.