11 Feb, 2019

Veckans materbjudanden - v7

Veckorna rullar på, redan v7 vilket betyder att det bara är att bita ihop 3-4 veckor till så kommer det börja kännas som vår på riktigt. Det kommer så klart lite bakslag även efter v10, men jag tycker alltid det börjar kännas som vår i luften efter Sportlovet (som i Stockholm brukar vara är v9).

Veckan som kommer är det alla hjärtans dag, kommersiellt påfund som man så klart borde ignorera, men vi har som tradition att gå ut att äta på kvällen då. Vi brukar gå till samma restaurang just denna dag varje år, de har bra varmrätter för under 200 kr. Att det är alla hjärtans dag den här veckan ger oss även ett intressant exempel på hur det här med veckans materbjudanden fungerar och vilken dynamit det är att handla i flera olika butiker varje vecka.

Ni känner säkert igen de små bakverken "vaniljhjärtan" dvs mördegskaka med vaniljkräm i format som ett hjärta. Jag har ingen aning om vad ordinarie pris på dessa är, men om man bara besöker en butik och möts av att de har kampanj den här veckan på COOP Forum med 3 för 25 kr kan man tänka att det är ett helt ok pris. Men för den uppmärksamma läsaren av reklambladen så säljer de 4 för 15 kr av exakt samma hjärtan den här veckan på Willys. Dvs långt under halva priset per styck. Nu hoppas jag inte vaniljhjärtan är någon större utgiftspost i er matbudget, men principen är tydlig att det kan skilja enormt på exakt samma vara i olika butiker. Här pratar vi ändå om något som marknadsförs som ett erbjudande och multipris på en stormarknad.

Den här veckan rekommenderar jag er att titta närmare på följande. Vissa varor är listade fler gånger då jag utgår ifrån att alla inte har möjlighet att besöka alla butiker: 

Willys
Hel färsk kyckling 19,90 kr/kg
Kryddkorvar 3 pack 16,90 kr
Äpple 12,90 kr/kg
Apelsiner 12,90 kr/kg
Vaniljhjärtan 4 för 15 kr

Coop
Ost 39,90 kr/kg
Kycklingfärs 800 gram 49,90 kr/kg
Fläskfilé 49,90 kr/kg
Marabou choklad 2x200 gram 25 kr

ICA MAXI
Nötfärs 59,90 kr/kg (köpkrav 200 kr)
Avokado 2 för 15 kr

City Gross
Kycklingfärs 800 gram 49,95 kr

Lidl 
Kycklingfärs 500 gram 24,95 kr

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.