11 Feb, 2019

Så blir utdelningen för Hufvudstaden, Bravida och Atrium Ljungberg

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om mina egna antaganden kring mina största innehav och dess utdelningar. Det gäller 7 av mina största innehav, som tillsammans utgör ungefär 60% av Utdelningsportföljen. Castellum, Investor och Nordea har presenterat sina kommande utdelningar och alla har haft ett positivt utfall för min del. Castellum drog till med en höjning på hela 15%, Investor var väntad med sina 8,3% och Nordea höjde med 1,5% som redan har en hög direktavkastning. 

 

Hitills har jag haft väldigt "rätt" med mina antagenden. Prickade in Investors utdelningshöjning och i fallet med Castellum hade jag bara en felmarginal på 1,6%, många hade tippat lägre utdelning än vad Castellum presenterade. Målet med mina förutsägelser har varit att högst ha en felmarginals beräkning på 5%, annars blir jag besviken.

 

Under veckan kommer Hufvudstaden, Bravida och Atrium Ljungberg redogöra sina bokslut. Väldigt mycket Service och Fastighets bolag med andra ord. Hufvudstaden brukar inte komma med några överaskningar utan ligger väl runt 6% utdelningstillväxt varje år, ett bolag som jag verkligen gillar och varje gång jag är förbi vid NK-Huset i stan så blir jag påmind om varför jag äger aktien. Atrium Ljungberg och Bravidas utdelningar är jag lite mer osäker på. Nuvarande snittillväxten för nedanstående är i alla fall på 8,3%, helt OK anser jag.

 

Min Förväntade Utdelning 

 

Castellum     Förväntad utdelning 6 kr. -------> Utdelning 6,10kr, Tillväxt 15%
Investor        Förväntad utdelning 13 kr.------> Utdelning 13 kr, Tillväxt 8,3%
Nordea          Oförändrad             0,68 €--------> Utdelning 0,69 €, Tillväxt 1,5%
Hufv             Förväntad utdelning 3,7kr  
Bravida        Förväntad utdelning 1,8kr. 
Atrium Lj     Förväntad utdelning 4,90kr.
JNJ               Förväntad utdelning 3,87$. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nuvarande snitt tillväxt: 8,27%

 

Bokslut 


Hufvudstaden - 14 Februari
Atrium Lj. - 15 Februari
Bravida - 15 Februari


 

*Nyfiken på er läsare. Ni får jätte gärna besvara formuläretsom bara tar några sekunder.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.