12 Feb, 2019

Jag har stått i bostadskö 19 år!

Det är många som skriver om bostadsbubbla och om bostadsrätter över huvudtaget nu på senare tid. Så länge som jag kommer ihåg har det varit tal om en bostadsbubbla. Jag äger själv en bostadsrätt och har gjort det sedan 2004 om jag inte minns fel. Den lägenhet som jag bor i just nu är min fjärde bostadsrätt som är nyproducerad och innan dess har jag både haft nyproducerade och vanliga bostadsrätter. Det har varit smart att köpa sin första lägenhet så fort det bara gick och jag köpte min redan 2004 och ännu klokare är att jag parallellt stått i bostadskön. I hela 19 år, sedan 2000 har jag stått i kö och när jag köpte min lägenhet så fortsatte jag bara att betala för köplatsen och tänkte att det är nog bra att behålla den. Övertygelsen om att det alltid är bra att ha flera valmöjligheter i framtiden ligger bakom till att jag behöll min köplats och är säker på att det kommer löna sig med mitt val.

 

 

Jag kan exempelvis sälja min bostadsrätt och flytta in i en hyresrätt inne i stan där det krävs mycket köpkraft bara att ens köpa en lägenhet. I samband med det kommer kapital att frigöras från bostadsrätten dessa kan investeras och generera kassa flöde som betalar min hyra. Det är just att jag har olika valmöjligheter som är det bästa och som jag alltid strävar efter att ha inom alla områden. På så sätt kan jag välja ut det som passar mig bäst. Exempelvis har jag stor chans till att välja lägenheten nedan om jag skulle velat det.

 

 

 

Sparaklokt finns nu även på Facebook. Skulle uppskattat om ni följde/gillade sidan där.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.