20 Feb, 2019

Atrium Ljungberg utdelningstillväxt 7,8%

Atrium Ljungbergs Bokslut kom förra veckan och förvaltningsresultatet EPRA EPS ökade med 10,3% och själva utdelningstillväxten vart 7,8%. Jag brukar använda EPRA EPS till att räkna ut företagets "egna Direktavkastning" som jag kallar det för och det ligger på 5,49%. Det var Atrium Ljungbergs bästa resultat någonsin förra året och VD:n Annica Ånäs nämner att Sverige som haft en stark konjunktur under många år troligtvis passerat toppen av konjunkturen. 

Atrium Ljungberg finns i Sveriges fyra storstäder på attraktiva platser och efter som jag bor i Stockholm känner jag väl till Sickla och Slakthusområdet som kommer att utvecklas väl. De äger fastigheter i områden som kommer få kommunikations medel som tunnelbana och detta kommer definitivt höja området. Ni får väldigt gärna läsa ett inlägg om Atrium Ljungberg jag skrev, för ungefär 1,5 år sedan. Atrium Ljungberg är mitt 7:e största innehav. Lite nyckeltal och värdering nedan.

Nyckeltal
Genomsnittlig räntebindning: 1,6% (1,7%)
Långsiktig Substansvärde EPRA NAV: 195 kr (173 kr)
Förvaltningsresultat EPRA EPS: 8,99kr (8,15kr)
Nettobelåningsgrad: 41,9% (44,7%)

Värdering
Aktien / EPRA NAV: 0,84
EPRA EPS / Aktien: 5,49%
Yield: 2,96%
Utdelningstillväxt: 7,8%


 

Min nuvarande ställning är att avvakta och behålla de aktier jag har och kommer nog inte att öka vid dagens värdering. Allmänt känns det som om det finns andra bättre alternativ än fastighetsaktier idag.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.