13 Mar, 2019

"Industrivärdens rabatt har plötsligt gått från 8-9% till det dubbla"

"Industrivärdens rabatt har plötsligt gått från 8-9 procent till det dubbla, vilket förmodligen beror på besvikelsen i portföljbolagens utdelningsförslag i kombination med avsaknaden av större strukturgrepp i portföljen. Det gäller att komma ihåg att pengarna finns kvar även om de inte delas ut och att de har en attraktiv portfölj. Vi ökade därför innehavet en smula." - Skriver Simon Blecher i sin månadsrapport av fonden Carnegie Sverigefond som han förvaltar. Simon är en av de bästa inom finansvärlden anser jag och brukar läsa alla hans månadsrapporter. Jag rekommenderar verkligen er att läsa hans antaganden och analyser i sina rapporter. Brukar ofta kolla in fonden innehavsfördelning hans 5 största innahav är Investor, Volvo, Holmen, Atrium Ljungberg och Essity.

 

 

När det gäller Industrivärden så stämmer det som han skriver om att substansrabatten. Det kan ni se på ovanstående bild som jag klippt ur från sidan Ibindex, som är en grym sida med Investmentbolagen. Istället för Industrivärden funderar jag på att köpa Lundbergsföretagen, men kommer nog att tanka in en del Industrivärden också. Den gröna linjen är substansvärdet som har stigit mycket sen nyår och den blåa linjen är aktiekursen. Substansvärdet har ökat avsevärt medans kursen inte hängt med. Så rabatten har blivit mycket högre.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.