12 Apr, 2019

Ingen fredagsintervju idag

Som du kanske märkt har det inte kommit någon fredagsintervju idag på morgonen. Jag har nu gjort drygt 30 stycken intervjuer varje fredag (med undantag för ett kortare jullov) sen förra sommaren. Planen från början var nog att köra maj ut innan jag skulle ta ett uppehåll över sommaren, men har några intervjuer ute som inte återkommit med svar som de lovat och har ärligt talat inte orkat jaga på tillräckligt och ha tillräckligt många i ”pipen” för att kunna garantera att det ska rulla på utan uppehåll. Så det blir en liten paus redan nu. Jag har ett par extra intressanta på gång som jag verkligen hoppas få till innan sommaren, men det blir inte en varje vecka nu kommande månader.

Det finns ju hur mycket intressanta personer som helst att intervjua, så det går inte att skylla på att jag känner mig klar eller objekten är slut, men att få till en varje vecka utan uppehåll kräver en del. Så grundtänket är absolut en nystart efter sommaren igen så får vi se om det blir varje vecka, varannan vecka eller en större varje månad.

Kan passa på att samla ihop utdelnings- och aktieveckan när jag ändå har er uppmärksamhet. Det har i veckan kommit in två stora utdelningar för mig i form av Volvo (med extrautdelning) och högutdelaren Nordea. Precis som jag skrev tidigare i veckan inväntade jag att utdelningen i Sampo skulle skiljas av innan jag ville köpa fler Sampo (för att slippa få en utdelning direkt som ska behöva belastas med nytt courtage vid återinvestering samt ligga ute med 15% av utdelning i källskatt i flera år). När Sampo dessutom gick ner något mer än utdelningen i onsdags så slog jag till där vilket blev veckans största köp.

Målet har länge varit att vikta upp preffarna lite högre men vägrar köpa till under 6% direktavkastning då det blir för långt från 4% regeln efter inflation och skatt. Men till min glädje har Klövern pref kommit ner i pris senaste dagarna så att direktavkastningen nu ligger precis över 6%, så det blev några köp där under förmiddagen igår. Klövern pref blev veckans näst största köp. Preferensaktier står fortfarande för väldigt liten del av portföljen och det kommer handla om 3-4% vikt totalt när portföljen är klar.

Har dessutom gjort enstaka småköp i Kindred, Industrivärden och Investor under veckan. Jag håller lite extra koll på Investor just nu, där A och B aktien återigen har närmat sig varandra i pris. För några veckor sen var B runt 5 kr dyrare men de senaste dagarna har det ibland bara handlat om 10-öringar i skillnad. Slår det om så A blir dyrare kan jag tänka mig att byta med ganska liten skillnad (drygt 1 kr kan räcka) då jag fortfarande anser att ”normalläget” är att B är dyrast så där vil jag ha en skillnad på minst 3 kronor innan jag byter tillbaka till A.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.