14 Apr, 2019

Veckans Bästa Inlägg

 

Veckorna går snabbt och nu är det redan dags för ett nytt "veckans bästa" här på bloggen. Veckan har till stor del handlat om Better Globe och de avslöjanden som Filter och Affärsvärlden gjort kring Better Globe och personerna bakom dessa bluffbolag. Det ska bli intressant att se om de kan fortsätta tiga sig igenom den här stormen. Det ska även bli intressant att se hur BG klarar ekonomin nu när det förhoppningsvis slutar strömma in nya pengar i bolaget. Veckan har även handlat en del om utdelningar faktiskt. Kanske inte konstigt så här mitt i utdelningssäsongen.

Petrusko lyfte i veckan ett varnande finger för att tro att utdelningsaktier är ett riskfritt och passivt investeringssätt. Alla investeringar kräver ett visst mått av bevakning och det är bra att bli påmind om det.

Börslabbet har i veckan kickat igång en amerikansk portfölj utifrån sina strategier. Ett riktigt bra inlägg med mycket info och många bra länkar för den kunskapstörstande läsaren.

Alexander Gustafsson på Nordnetbloggen skriver om de nya regler som gäller för handel på bolagen som ingår i OMX30 sedan 1 april. Det redovisas inte längre vilken bank som agerar köpare och säljare utan alla står som anonyma. Intressant inlägg med film där även tradern Ekka Lundin medverkar. Det här är sannolikt bara början på att alla börser kommer sluta redovisa köpar- och säljarbank.

Spartips kan man aldrig få för många av. ThokesInvest har i veckan skrivit om sina bästa spartips i vardagen. Det finns 100-tals av den här typen av inlägg men det är ändå aldrig fel för det finns så många människor som glömmer dem varje dag.

Grazing Lady har passerat ytterligare en magisk gräns för sina investeringar. Snyggt jobbat och vi gratulerar till milstolpen! 

Utlandsutdelaren skriver om Serneke och om hur de ställe rin utdelningen. Precis som han skriver i inlägget så är det här smart av Serneke. Det är bättre att bromsa i tid och personligen tror jag att deras prestigeprojekt Karlatornet kommer bli kostsamt för dem och då behöver de alla likvider de kan i bolaget.

För egen del publicerade vi ett inlägg om Better Globe som fått stor uppmärksamhet under veckan när både Affärsvärlden och MagasinetFilter publicerade avslöjande artiklar. 

Vi vill passa på att tacka alla er läsare för positiv feedback och för att ni i veckan delat vårt inlägg!

Vi önskar er en go söndag!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.