5 May, 2019

Veckans Bästa Blogginlägg

 

Har ni tänkt på hur många bra blogginlägg kring ekonomi och sparande det publiceras varje vecka? Det är bara att titta på våra listor för att inse att det skrivs väldigt mycket läsvärt. Och då ska man betänka att vi inte har med precis alla läsvärda inlägg (även om vi tror det ibland). För att bli än mer heltäckande och för att ytterligare belysa hur mycket bra som skrivs är vi mycket tacksamma om ni som läser hjälper till att fylla på med inlägg som ni anser att vi missat. Kommentarsfältet är öppet.

Stefan Thelenius skriver om hur viktigt det är att inte förlora (pengar) i en match. Det kan ofta vara viktigare än att faktiskt vinna.

Stojkoinvest kollan in storbankernas första kvartal och jämför deras Q1:or. Läsvärt!

Thokes Invest har skrivit en mycket bra guide kring courtageklasser. Detta väldebatterade ämne som aldrig tycks sluta uppröra. Thokes guide är i alla fall riktigt bra och ett klockrent bokmärke.

Frihetsgudinnan är en spargalning och har skrivit om hur det kan vara att leva i den verkliga världen samtidigt som man sparar för att pensionera sig tidigt. Det är inte alltid omvärlden förstår och accepterar de val man väljer.

Dividendbomber har plockat in fint med utdelningar i april och han skriver en del om dollarn och den svenska kronan (AKA pesetasen) och vi börjar bli många som blir ledsna över kronans förfall. Bombaren skriver även om en del risker för ytterligare kronfall.

Aktiedrottningen skriver om konglomerat och investmentbolag och dkillnaden däremellan. Ett mycket tänkvärt och intressant resonemang. Vet alla ni som läser bloggen skillnaden mellan konglomerat och investmentbolag?

 

Hoppas ni alla haft en riktig go vecka i kylan!

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.