8 May, 2019

Så lågt är mina bilkostnader, Nissan Qashqai 3818kr.

Nu har det gått 20 månader (gäller April månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Däremot har jag med service och biltvätt med tillhörande tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm.

Kommer vara intressant att se vad en bil verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av en hemsida för att värdera vad bilen skulle säljas för privat. Den här månaden har jag haft en kostnad på 115 kr för biltvätt efter att jag skiftade däcken själv. Brukar tvätta både bilen och däcken, förvaring sker i mitt källarförråd. Det här var 4:e gången som jag bytte däck själv och har väl tjänat in 300*4=1200 på det. 

Jämför bilförsäkringar hos Compricer och spara pengar. *Affiliate länk.

Värdeminskning 50000
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             7124
Fordonsskatt        1897
Tvätt mm                 977
Domkraft                 849
------------------------
Totalt                    76 367 kr 

 

Min månadskostnad hamnar då på 3818 kr  (76367 / 20 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad. Det känns inte alls för dyrt att ha en helt ny bil, när jag ser dessa siffror. 

Vad har ni för bil och vad kostar det er ?

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.