12 May, 2019

Veckans bästa blogginlägg!

Chansar Mest Skriver om FIRE och hur han pensionerat sig. Självklart inte utan att skicka ett par kängor både till höger och vänster. Allt är som vanligt med andra ord. Förutom att han slutat jobba då. Ska bli kul att se om det blir fler inlägg på loggen nu. Vi gratiluerar både herr och fru CM till ett jobb väl utfört!

Lundaluppen går emot strömmen och köper Skanska; ett bolag som de allra flesta verkar sälja. Det inte sällan de modiga blir belönade och vi hoppas verkligen Luppen blir just det. Kul med modiga bloggare är det i vilket fall som helst.

SparaKlokt skrev i veckan om sina investeringsstrategier och hur han hämtat inspiration från Peter Lynch. 

Att Välja Lycka har besökt läkare online och det verkar inte ha varit någon höjdare. Vi kan konstatera att vi känner igen oss i mycket av det han skriver. Som alltid är AVL:s inlägg läsvärda.

Sparo har uppmärksammat hur den smått idiotiska tidsskriften "Flamman" sågar folk som väljer att spara och leva sitt eget liv, i det här fallet är det Farbror fri som omnämns. Oavsett vad man tycker om FIRE-rörelsen så är Flammans artikel motsägelsefull och helt idiotisk på de flesta sätt. Pricksäkert och välskrivet av Micke som vanligt.

Miljonär Innan 30 har varit på bolagsstämma i HM och det är intressant att läsa om hur folk missbrukar möjligheten att göra sin röst hörd på stämman. En sådan sak som att bolaget inte redovisat för hur man tar sig kolektivt till stämman eller att man tycker att det är dåligt att arbetstagarrepresentanterna inte äger några aktier.

The Dividened Story har skrivit om ett av våra favoritbolag: Björn Borg. 

Vi har själva skrivit om vårt studiebesök hos portföljbolaget Bodyflight i veckan. De har äntligen fått i gång sin verksamhet här i Göteborg. Ett besök som verkligen gav mersmak och som dessutom ger hopp om att investeringen snart kan ge lite plus.

Hoppas ni haft en riktigt go vecka och att ni har en riktigt go söndag!

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.