16 May, 2019

Såpan kring Skistar fortsätter

 

 

Igår nåddes vi av nyheten att VD Mats Årjes lämnar sitt uppdrag i Skistar. Inget konstigt i det i sig för Mats har suttit på sin position i 17 år och det kan vara dags att gå vidare men med tanke på den senaste tidens turbulens och maktblocken i Skistar känns det som om det kan ligga mer bakom. En VD är inte på något sätt omöjlig att ersätta och Mats har sagt att han kommer stanna tills en ersättare är utsedd. Det som oroar mig mer än rekryteringen av en ny VD är det faktum att Mats Årjes äger en sju jävla massa aktier i Skistar. Därför trodde jag att aktien skulle falla idag men inte då. Tvärtom gick den upp på nyheten. Kanske var det nyheten om att Mats Årjes redan sålt sina aktier och han har sålt dem till Erik Paulsson som räddade kursen. Det betyder att marknaden inte kommer dränkas med aktier.

Nu tar alltså Mats sina 74 miljoner  kronor och går vidare i livet. Vi tackar Mats för allt han gjort för oss som ägare och skidåkare.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.