27 May, 2019

Veckans Bästa Blogginlägg

 

MoneyCowboy skriver om amortering som en bra sparform i jämförelse med IPS och vi kan bara instämma. Amortering är helt riskfritt och det ger en garanterad avkastning som är klart bättre än de allra flesta bankkonton. Det ger dessutom "ränta på ränta" då amorteringen sänker skulden till nästa räntebetalning. Passa på att amoartera när räntan är låg, det kommer ni ha nytta av när den går upp.

Sofokles har sammanställt en lista med tio böcker han tycker att ”man bör ha läst” och som han rekommenderat sina elever att läsa. En i sanning intressant lista och vi kan erkänna att det är faktiskt bara fyra av dem som vi läst. Vi sparar listan och ska se till att läsa ett antal av dem i sommar. Tack för tipset Sofokles!

Utbrytningen har i veckan "brunit av" på alla de där valplakaten som det tapetseras med på var och varannan stolpe så här i valtider. Tröttsamt att se på och tröttsamma budskap.

Utlandsutdelaren skriver om ett byggprojekt som jag aldrig trodde skulle komma igång; Karlatornet. De har tydligen startat gjutningen av bottenplattan i veckan och nu får vi hoppas att de säljer de där 62-miljonerslägenheterna på toppen snart så finansieringen säkras. Blir dyrt för Serneke om de måste köpa in alla de tre för 180 miljoner,

Sparo tar oss en sväng tillbaka till 1961 och lär oss att momsen från början var tänkt att vara tillfällig. Den finns fortfarande kvar och har höjts ganska rejält från de 4,2 % den var från början. Jag tror aldrig den kommer försvinna.

Hoppas ni haft en go vecka!

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.