Analys
28 May, 2019

Maha Energy rapportkommentar Q1 2019

Rapportkommentar Q1 2019 (Läs den fullständiga analysen här)

- Under förväntan, men starkt med hänsyn till omständigheterna
- Fortsatt goda tillväxtförutsättningar
- Värdering fortsatt låg

Rapportkommentar

Under förväntan, men starkt med hänsyn till omständigheterna. Maha presenterar en stabil inledning  på året, med en rekordproduktion om 2669 BOEPD, vilket ledde till en omsättningsökning om 37 % till ca 12 MUSD. Samtidigt ökade EBITDA-resultatet med mer än 67 % till ca 8 MUSD. Detta trots att Tartarugafältet var nedstängt under större delen av kvartalet. Vinstlyftet är ännu ett bevis på skalbarheten i Mahas affärsmodell, där en produktionsökning inte får någon större påverkan på kostnadsbasen som helhet, och framgent förväntar vi oss fortsatt att vinsttillväxten kommer överstiga omsättningstillväxten. Omsättningen för Q1-19 kom emellertid in något lägre än estimerat, vilket är ett resultat av att vi förväntade oss mer kontinuerlig produktion från Tartaruga. Med anledning av detta väljer vi att revidera ned våra estimat något för 2019 till en omsättning om 88 MUSD (92) med ett EBIT-resultat om 51 MUSD (54). 

Fortsatt goda tillväxtförutsättningar. 7TTG-brunnen på Tartaruga färdigställdes under kvartalet efter en omfattande Workover1, med övertygande resultat. Brunnen producerade vid initial testning nästan 900 BOPD, vilket var avsevärt högre än Mahas förväntningar. Med hänsyn till att 107D och 7TTG är placerade nära varandra, så tvingas Maha emellertid stänga av båda brunnarna när renoveringsarbete utförs på en av brunnarna. Detta medför att produktionen från Tartaruga varit sporadisk under Q1-19. Vi förväntar oss emellertid att produktionen snart kan återupptas fullt ut, och när så sker bör Mahas intäkter stiga till rekordnivåer. Påpekas bör även att Maha på Tiefältet för närvarande befinner sig i en position där brunnarna kan producera mer än vad fältet försäljningsmässigt kan hantera, vilket minst sagt är en angenäm position. 

Värdering fortsatt låg. Trots en omfattande kursuppgång värderas Mahas 2P-reserver till EV/2P 50x, vilket är cirka 30 % lägre än peers. Maha har en bevisad förmåga att förädla underpresterande oljetillgångar, är lönsamma och visar god underliggande tillväxt. ND/EBITDA uppgår dessutom till blygsamma 0,5x vilket påvisar Mahas starka finansiella position. Med anledning av detta kan värderingsrabatten ifrågasättas. Fortsätter Maha sin framgångsrika utveckling av befintliga tillgångar finns möjligheter till en betydande uppvärdering. Q1-19 kom av förklarliga skäl in något lägre än förväntat, men marginalerna förblev starka, och givet ökad produktion och ett gynnsamt oljepris har Maha goda förutsättningar att mångdubbla resultatet under de kommande åren. 

Kort om Maha Energy
Ordförande: Anders Ehrenblad
VD: Jonas Lindvall
VP & CCO: Ron Panchuk
Lista: First North Stockholm

----------------------------------------

Disclaimer
Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenueAB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. A°sikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placeringhistoriskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Den i Publikationen lämnade analysen har utförts i enlighet med villkoren för tjänsten ”IR-paketet” som TV utför åt analyserat bolag. TV erhåller ersättning för nämnda tjänst från det analyserade bolaget. TV betalar ersättning till den analytiker som har sammanställt Publikationen. Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vadsom framgår av Rule15a –16, SecuritiesExchange Actof1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument överstigande 0,5 % av det analyserade bolagets aktiekapital.

Analytikern som har sammanställt denna publikation äger inga aktier i bolaget.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.