30 May, 2019

Funded by me och Feminvest

 

Eftersom vi lever mitt bland investeringar och bland människor som gör investeringar har vi såklart läst en hel del om Funded by me och deras fiaskoartade börsintroduktion. Dock har vi inte analyserat bolaget så noga då vi inte varit intresserade av att köpa aktier i Funded by me. Däremot har framförallt Aktieflickvännen haft ett intresse för Feminvest där det publicerats intressanta artiklar och där det funnits ett bra nätverk. Häromdagen hittade vi lite info på Feminvests hemsida som vi inte hade väntat oss: kontaktperson för Feminvest är ingen mindre än ”trolljägaren” Daniel Daboczy. Ni minns han som skyllde kursraset i Funded by me på ”en hel del troll på internet som säger saker som inte riktigt stämmer…”.

Vid en närmre granskning märker vi att bolaget som äger varumärket Feminvest; Laika Consulting blivit köpt av Funded by me under 2018. En av storägarna i Laika skulle sitta kvar i styrelsen för Funded by me men han har redan (ett år senare) valt att avgå. Kursen för Funded by me har också rasat med drygt 93 % från det av bolaget angivna riktpriset på 65 kr. Eftersom Funded by me var en sk driektnotering skedde ingen emission och det gavs ingen möjlighet för allmänheten att teckna aktier. Som högst har aktien handlats i 44 kr direkt vid noteringen men därifrån har nedförsbacken varit brant.

Nu återstår att se om Funded by me kan dra nytta av Feminvest och Laika Consulting och få hela bolagsgruppen att växa eller om de kommer dra ner de förhållandevis ansedda varumärkena till sin nivå.  Notera gärna att Funded by me sedan noteringen den 8 mars redan genomfört en nyemission där man först fick sänka priset och där man sen endast fick teckning till 65 %.

Vi väljer att inte köpa några aktier i Funded by me men vi hoppas såklart att bolaget klarar av att vända den negativa trenden och att samtliga Avanzas 872 st ägare tjänar pengar på sin investering.

 

Nyemission Funded by me

"Kursraset beror på troll"

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.