5 Jun, 2019

Äntligen slipper vi Nordic Capital

 

Resurs Holding blir snart av med en av sina storägare

 

Sådär, då blir vi snart av med Nordic Capital som ägare i Resurs Holding. De har i dagarna flaggat upp för att de kommer sälja sina sista 9,9 % av aktierna i Resurs Holding. (Tittar man på invormationen hos Avanza ser det ut som om Nordic Capital äger 17,4 % av Rersurs men det är gamla siffror från årsskiftet. De sålde 15 miljoner aktier i mars i år.) Nordic Capitals försäljning är något som vi och många andra ägare i bolaget välkomnar och sannolikt kommer den kurspress som tidigare legat över Resurs nu att släppa en aning. Resurs som bolag levererar vinst och tillväxt månad för månad och det är enligt oss konstigt att inte kursen gått upp mer. Vi har ägt Resurs sedan noteringen och vi har cashat in en och annan krona i utdelning. Totalt har det blivit 9,90 kr per aktie i utdelning. 

Sålde av del av innehavet

 

Eftersom Nordic Capital haft för vana att sälja av en stor post av sitt innehav så snart kursen stigit över 60 kr valde Aktiepappa att sälja av 1000 st aktier för ett knappt år sedan. Kursen då var 63.25 kr och så här i efterhand kan man säga att det var en bra tajmad försäljning även om det under några dagar inte kändes som en lysande affär. 

Det ska som sagt bli kul att se hur bolaget och kursen utvecklas efter att Nordic Capital sålt av sina sista aktier. Idag backar aktien med 0,99 % trots denna nyhet och vi kan bara gissa att det beror på att marknaden är orolig för att Nordic Capital ska dränka marknaden med aktier.

P/E-tal och utdelning

 

Resurs handlas till P/E 9,12 och levererar en utdelning på 6,45 % samtidigt som de gör en stadig vinst på 378 MSEK för första kvartalet 2019. Resultatet för 2018 blev 1,1 MDSEK vilket är en snygg ökning med 16 % från året innan. De har till skillnad från vissa andra högutdelare råd att dela ut så pass högt som de gör.

Vi väljer att ligga kvar med en hyfsat stor stek i Resurs Holding och trots att vi sålt av en del förra sommaren så äger vi  2043 st aktier i utdelningsmaskinen Resurs Holding.

 

Läs mer om REsurs Holding

 

En gång om året säljer Nordic Capital av aktier i Resurs Holding

Gjorde bort mig i Resurs Holding

Resurs Holding (siffor från juli 2018)

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.