7 Jun, 2019

Tjäna pengar på den svaga kronan - köp skog!

 

Den svenska kronans ras ger vinster i skogen

 

Ingen har nog missat hur Stefan Ingves och company raserat den svenska kronan och detta är verkligen något som är dåligt för Sverige. Man kan kritisera Riksbanken för mycket men i dagsläget har de ett enda mål (2 % inflation till vilket pris som helst) och det är nog snarare till våra politiker vi ska gå om vi vill se en förändring. Men alla förlorar inte på den svaga krinan/starka dollarn.

Svenska skogsbolag säljer skog och massa som prissätts i dollar vilket gör att de får in bra men pengar för virket de säljer och de kan växla sina dollar till massa svenska kronor som de sedan kan betala ut löner med, serva skogsmaskiner, tillverka massa mm mm. Så för oss som äger Holmen och SCA finns det i alla fall något att glädjas åt när kronans värde rasar.

Helt riskfritt är det dock inte att investera i skog då Brexit riskerar att drabba skogsbolagen. En stor del av svensk massa och virke säljs till Storbritannien.

 

Läs mer om skogsinvesteringar

 

Alternativ investering - skog

Skog eller biometri?

Europas största privata skogsägare - SCA

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.