14 Jun, 2019

Zlatan Ibrahimovic och Oscar Properties

 

"Rätt fult"

 

Desperationen hos Oscar Properties verkar inte ha några gränser. I dagarna har vi kunnat läsa om hur fotbollsspelaren och världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic gått ut och dementerat att han köpt lägenhet av Oscar Properties. Han tycker dessutom att husen ”är rätt fult”. Han märker till och med sin tweet med hasch-taggen #bluff

När Expressen frågar Oscar Engelbert väljer han smakfullt att svara ”-Vi kommenterar aldrig köpare. Men det är inte första gången jag får frågan.” Han uttrycker alltså indirekt att Zlatan skulle vara en köpare. Om detta är en marknadsföringskampanj är det faktiskt genialt för det har fått stor uppmärksamhet, ja till och med bloggen Aktiepappa skriver ju om det. Men är det inte det så är det här bara ytterligare en desperat akt i pjäsen som enligt mig leder mot den oundvikliga rekonstruktionen och eventuellt konkursen. Jag misstänker faktiskt att någon på Oscar Properties har läckt detta rykte för att få uppmärksamhet och det verkar som om Zlatan Ibrahimovic tänker samma som mig.

 

Inte första gången desperationen talar

 

Sedan tidigare har Oscar Properties startat korvförsäljning för att rädda hyreskontraktet i ett projekt. Man har, med 6 dagars varsel, ställt in extrastämman som skulle ägt rum den 11 juni. Man har ställt in betalningen för sina preferensaktier och aktiekursen har rasat med 66 % under de senaste 12 månaderna. Det finns även förslag om att genom en bytesprocess omvandla preferensakter till stamaktier vilket i mina öron närmast låter som någon form av dösspiralfinansiering.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.