16 Jun, 2019

Veckorapport +2,64% eller +40 391 kr

Den här veckan gick väldigt bra för mina konton och jag slog SIX Portfolio Index för andra veckan i rad. Det slutade på +2,64% eller 40 391 kr, så  hela maj månads förlust är nu återhämtad och portföljen ligger på All Time High. Jag gjorde en större omallokering under veckan, i alla fall stor i när det gäller mina transaktioner.

Sålde en del Castellum och Bravida, köpte Holmen. Försäljningarna låg på 20 000 kr vardera och köpte Holmen för hela beloppet. Castellum och andra fastighetsbolag har gått väldigt bra och många insiders har börjat sälja i Bravida så det kändes som ett bra beslut och hämte hem lite vinst. Holmen är ett bolag som äger mycket skog och har ett högt substansvärde, värderingen för bokfört värde är låg. Såna bolag brukar hålla stånd mot större nergångar som Walter Schloss påpekar. Jag följer även Simon Blecher och fonden Carnegie Sverige fond och dess innehav som han förvaltar. 

 

 

Courtage: 134 kr
Förvaltningavgift: 0,09%
Belåningsgrad: 13,2%
Köpt: Holmen
Sålt: Bravida, Castellum

 

Mina konton har jag hos Avanza och om du är intresserad av att börja sköta dina investeringar och sparande själv, kan jag rekommendera att öppna ett konto hos Avanza (*Affiliatelänk).

 

Sparaklokt finns nu även på Facebook. Skulle uppskattat om ni följde/gillade sidan där.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.