17 Jun, 2019

Stuvar om lite i portföljen

 

 

Axfood

 

Ytterligare en dag med uppgång i Axfood kände jag att det var dags att sälja av lite och plocka hem vinst. Från att ha haft 1.200 Axfood vid årsskiftet återstår nu bara 800 st. 300 st sålde i januari, februari till allt för låga pengar kan man säga så här i efterhand men det är lätt att vara efterklok. Idag stod Axfood i 193,50 kr och då kliade det i säljfingret och jag valde som sagt att sälja av 100 st aktier. Ingen jättestor förändring men ändå en förändring som faktiskt går emot den långsiktiga plan jag haft med Axfood. Pengarna behövdes nu till att öka mitt innehav i en onoterad aktie som jag tror kan bli bra på sikt och skulle Axfood fortsätta sin makalösa resa så har jag 800 st aktier kvar att glädjas med.

Axfood hamnade i portföljen 2016 efter att jag sneglat på dem ett tag men de hade hela tiden sett för dyra ut. Till slut köpte jag på 150 eller 151 kr och sedan dess har de glatt mig med utdelning och en hyfsad kursuppgång. Nu känns dock ett p/e-tal på 25,67 som lite i överkant för den här typen av bolag. Den som lever får se om det här var klokt eller idiotiskt tänkt. Björn Borg köptes till kursen 25 kr.

Björn Borg

 

Björn Borg har en allt större plats i portföljen och idag blev det faktiskt köp av några nya aktier i den forna tennisstjärnans bolag. Nu finns 2.250 st Björn Borgaktier i Aktiepappas portfölj. Detta är definitivt ett innehav som ska behållas länge. 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.