23 Jun, 2019

Veckans bästa blogginlägg!

 

Där gick en vecka till och den här gången gick det nästan snabbare än vanligt. Det var dessutom midsommar vilket gjorde veckan ännu kortare, i alla fall ur ett arbetsperspektiv då de flesta var lediga på fredagen och halva torsdagen. Den här veckan har vi bland annat läst:

Sofokles och Fermentumvitae som skriver om det sydafrikanska bolaget Napsters. Napsters äger en stor stek i det kinesiska spelbolaget Tencent och för den som är intresserad av just Tencent rekommenderas att läsa Sofokles inlägg! Det låter onekeligen intressant. För den som vill veta mer om Tencent så tipsas det även om utmärkta podden Game of stocks och deras senaste inlägg. 

The Dividend story skriver om bostadsköp som investering och i vanlig ordning levererar han en mycket läsvärt inlägg.

Även vår vän Att välja lycka skriver om bostad och om hur svårt (eller lätt) det är att spara till sin egen bostad. och kontantinsatsen Eftersom jag jobbar i fastighetsbranschen gör jag ofta om hur folk beklagar sig över hur svårt det är att skaffa en bostad för ungdomar. AVL har lösningen för alla dem.

Kronan till miljonen har listat sina favoritpoddar och även om de såklart inte är i rätt ordning enligt den officiella topplistan för ekonomipoddar ;) så är det en en bra lista.

Frihetsmaskinen har resonerat kring att flytta till fjällen. Något som låter riktigt härligt men det finns såklart nackdelar också.

Själva har vi skrivit om både heta och svala ämnen. Dels om midsommarinvesteringar och dels om Skistar som höjer priserna i år igen. Frågan är hur många år de kan öka vinsten genom detta enkla "knep". Någonstans finns en gräns för vad folk kan och vill betala men än så länge verkar vi inte ha nått den.

Hoppas ni haft en riktigt go vecka och en go midsommarhelg!

 

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.