9 Jul, 2019

Del 3 i vår granskning - kort avslutning

En kort avslutning med våra egna tankar

 

 

Alla ni som läser bloggen har säkert sett vår granskning av en av Sveriges största ekonomibloggare, tilllika en av de mest omtalade aktieexperrterna i svenska ekonomipoddar och  ekonomi-TV-soffor. Vi har under denna granskning gått igenom stora mängder uttalanden och fakta och vi har sedan valt att publicera en del av det vi fått fram på bloggen och vi har även valt att inte publicera en hel del fakta. Vi har försökt att hålla oss till relevant fakta och inte publicera sådant som är för personligt eller som ligger för långt bak i tiden men missta er inte, det finns detaljer som talar sitt tydliga språk men som vi som sagt valt att utelämna.

Vår syn

 

Vi har tidigare försökt hålla oss till fakta i högsta grad men det kan mycket väl vara så som vissa uttryckt i kommentarsfältet; att vi inte lyckats vara helt neutrala. Det vi lovat är att försöka ge en nyanserad bild och det anser vi också att vi gjort. Hade vi velat vinkla inläggen hade de sett helt annorlunda ut, det kan ni vara helt säkra på.

Vi ska hålla det här kort och vi anser generellt att den som har tänkt köpa en kurs bör såklart kolla upp vad föreläsaren eller föreläsarna har för utbildning och givetvis vilken avkastning de haft historiskt. Detta är något som även Finansinspektionen och Konsumentverket verkar tycka om man ska tolka deras uttalanden den senaste tiden. Samma gäller för den som tänkt investera i ett bolag; kolla upp bolaget, gör din egen analys osv. Och om vi hade haft en podd eller en studio där vi bjöd in experter inom olika områden så hade vi också velat se någon form av bevis på personen i frågas avkastning. Vi anser också att en persons karaktär ska bedömas utifrån hens handlingar och en person som har svårt att hålla sig till sanningen är ingen som vi får förtroende för.

Kommentarer

 

Vi har under ett års tid bloggat på plattformen Tradevenue och hittills har vi aldrig behövt moderera kommentarerna men i det har vi nu. Det blev för många och för hotfulla kommentarer för att Tradevenue skulle godkänna att de ligger kvar. Därför har de värsta hoten plockats bort från bloggen då de strider mot Tradevenues forumregler.

Vi avslutar härmed diskussionen från vår sida och vi hoppas att vi bidragit med att ni som läser bloggen funderar en extra gång innan ni köper en kurs, en aktie eller liknande i framtiden och glöm inte det gamla yttrycket: om det låter för bra för att vara sant så är det oftast det.

Tack till alla er som bidragit med input i vår granskning och ett stort tack till alla er som bidragit med ert stöd. Ni vet vilka ni är!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.