11 Jul, 2019

Ursäkta, vad kostar det?

När man månadssparar i aktier eller fonder tycker jag det är ett bra tips att helt enkel bara bestämma sig för att köpa ett visst datum varje månad och sen köper man oavsett vad kursen är då. Börjar man hålla inne på köpen för att börsen gått upp några månader och det känns dyrt så finns stor risk att fastnar utanför börsen med massa pengar då börsen tenderar att gå upp under långa perioder i sträck. När man tycker börsen gått upp mycket på kort tid kan det mycket väl vara några år och 50% uppgång kvar. Köp regelbundet och strunta i priset är därför många gånger ett bra tips.

Under vår rundresa i Sverige de senaste dagarna har jag noterat att samma princip verkar gälla för många utanför börsen. Det vill säga att priset är så pass ointressant att det inte skrivs ut i olika former av broschyrer och reklamskyltar. Inte ens när man går in på hemsidan bemödar de sig alltid med att skriva ut vad det kostar att äta dagens lunch, att spela mingolf, hyra SUP eller äta grillbuffé.

Finns det verkligen folk som packar in hela familjen i bilen och åker till ett värdshus 5 km från närmaste centralort bara med infon att det vankas grillbuffé på ondagarna kl 17-22 utan att veta vad det kostar? Eller är det något trick för att få folk att ringa och fråga om priset och att någon drillad säljare ska svara i telefonen och lyckas boka ett bord vare sig man vill eller inte? För mig är det i alla fall obegripligt hur man kan lägga pengar på en fin broschyr om sommaren 2019 utan att bemöda sig med att skriva ut vad saker och ting kostar.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.