15 Jul, 2019

Veckans materbjudanden v29

Nu när vi är hemma i vardagen gäller det att komma in i rutinerna igen med bra och billig mat. Periodvis har jag tidigare testat fasta 16 timmar per dygn och äta dagens måltider under 8 timmar, helt enkelt genom att hoppa över frukosten. Det finns de som påstår att det har hälsofördelar, själv upplever jag inte att jag vare sig mår bättre eller sämre när jag testat men det är väldigt enkelt och jag har inga problem att klara mig fram till lunch med att äta. Jag tänkte köra 17:7 nu till och med under en period dvs äta 7 timmar per dygn och fasta 17 timmar. Lunch kl 12, mellanmål kl 15 och middag kl 19. De två dagar i veckan jag styrketränar tar jag dessutom en proteindrink i samband med träningen.

Det blir lätt lite mindre mat totalt under dygnet av att äta färre måltider. Jag bunkrade mycket sill precis innan midsommar och sen har vi varit borta sen dess. Så jag har ett par luncher i veckan klara bara genom att köpa ägg och potatis. Sen så klart ärtsoppa en gång i veckan och kvarg med müsli är fint som lunch varma dagar. Där har man ett gäng fina luncher för mellan 5 och 10 kr. Så kan man lyxa till det lite med middag för 20-30 kr per portion utan att det skenar iväg.

När vi var ute på sverigeresa började jag plocka lite blåbär de sista dagarna (typ 0,5-1 dl per dag då vi hade blåbärsris precis utanför knuten) och det var riktigt gott i kvargen. Så jag blev lite peppad på det och kommer göra ett försök att få ihop 5 liter blåbär här under de närmaste veckorna på hemmaplan för att frysa in och ha några dagar i veckan fram till jul. Vi får se hur lätt det är att få ihop 5 liter.

Här kommer en lite enklare genomgång av veckans matvaror. Har inte gjort någon komplett genomgång utan bara skummat lite snabbt. Helt klart färsen på City Gross som imponerar mest.

Willys
Kycklingfärs 500 gram 29,90 kr
Kylda såser 2 för 22 kr

City Gross
Nötfärs 49,95 kr/kg
Blandfärs 39,95 kr/kg
Laxsida 119 kr/kg

Ö&B
30 ägg för 35 kr (inte sett i något reklamblad så kan vara slump att det fanns på min lokala butik)

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.