22 Jul, 2019

Skaffa ett sparkonto med hög ränta

Inlägget är ett samarbete med Sverigekredit.

För att kombinera sitt aktiesparande på bästa möjliga sätt bör man ha ett bra sparkonto med bäst ränta. Ett sparkonto är ett alternativ med väldigt låg risk i jämförelse med investering i aktier. Om du vill sänka och kunna hantera risken i ditt aktiesparande kan du alltid ha en viss andel av portföljen i ett sparkonto. Ju mer du har i ett sparkonto, desto mindre risk och därav mindre avkastning.

Jag tycker att man ska tänka på att ha en buffert i form av ett sparkonto där du har minst 30 000 kr för utgifter som plötsligt kan uppstå. Det kan vara att kylskåpet går sönder eller att bilen inte startar en morgon. Pengar som blir stående nån eller några månader innan investering i aktier eller om du ska köpa exempelvis en bil om några månader kontant, då bör pengarna finnas i ett sparkonto tills du köper bilen. 

 

 

Med hög ränta just nu menar jag runt 1,15% som är möjligt att få. Ha absolut inte pengar i ett personkonto med noll ränta där bankerna tjänar en massa pengar. Välj ett sparkonto med bra ränta och fria uttag eller bind ditt sparande med högst ett år och få lite högre ränta. Hos många banker kan du nu snabbt ansöka om ett sparkonto digitalt med mobilt bank id och kan göra insättning redan samma dag.

Se till att välja ett sparkonto som är skyddad av den statliga insättningsgarantin. Skyddet innebär att du får ersättning av staten om det institut där du har dina pengar går i konkurs eller om Finansinspektionen beslutar att insättningsgarantin ska träda in. Insättningsgarantin ersätter kapital och ränta upp till 950000 kronor per person och institut. Ersättningsbeloppet gäller för insättare i Sverige. Hos Sverigekredit kommer du i framtiden kunna jämföra sparkonton och välja ut kontot med bästa räntan.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.